До списку всіх статей

Як запускати FB Ads для нерухомості?

#Meta Ads
12.07.2023
250
Як запускати FB Ads для нерухомості?

Нерухомість — одна з найпоширеніших ніш для рекламних кампаній, а й одна з найскладніших в плані часу прийняття рішення і циклу, коли потенційний клієнт стане твоїм покупцем. Щоб легше було достукатися до користувача через рекламу — потрібно і важливо коректно сформувати стратегію запуску.

№1 Вивчення факторів, які впливають на покупку.

Перед тим як приступати до самої рекламної кампанії потрібно обов’язково вивчити хоча б поверхово то, що ви збираєтесь рекламувати. 

1) Скільки часу людина витрачати на прийняття рішення, 
2) де шукає інформацію про РК, 
3) на які документи насамперед звертає увагу, 
4) як репутація забудовника впливає на прийняття рішення. 

З цього можна зробити висновок про те, які ключові переваги потрібно задіяти в рекламі, що б напевно користувач звернув увагу.

№2 Інформація про ЖК. 

Готуючись до запуску конкретного житлового комплексу спеціалісту потрібно знати про що писати. Вивчаємо інформацію про житловий комплекс на форумах, у статтях. Також не забуваємо відзначити для себе сильні і слабкі сторони. Дуже важливим етапом підготовки є виділення УТП і вивчення конкурентів.

№3 Демографія ринку нерухомості.

Наступним кроком буде вивчення демографії потенційного покупця. Людина, яка хоче\ може дозволити\ розглядає під інвестицію ваш об’єкт, яка віна? Геолокація, стать, вік, можливі інтереси, сімейний стан, посада, рівень зарплати, потенційні проблеми, як він відпочиває і чим займається у вільний час — ці дані допоможуть більш точно сформувати портрет потенційного покупця, а також таргетинг для потрапляння в потрібну ЦА (цільову аудиторію). Пропишіть їх для себе в зручному форматі. (П.С. це дуже допоможе в роботі)

№4 Медіапланування.

У цей пункт закладається планування бюджету, підбір рекламних цілей, послідовність запуску рекламних кампаній, також, прогнозування майбутніх результатів від реклами. Дуже важливо правильно і раціонально розподілити бюджет по кампаніям. Так, якщо про житловий комплекс мало хто знає, то це буде один набір рекламних кампаній, наприклад Охоплення, Перегляди відео, Залученість, Відмітки «Подобається» Сторінці і тільки потім Трафік або Лідогенерація.

Якщо бренд і його проєкт впізнаваний — це зовсім інший набір кампаній. Вони будуть більше зосереджені на вже “теплих” користувачах, які знайомі з компанією.

В інтернеті багато статей і кейсів на цю тему, але в нашому блозі також можна знайти необхідні.

№5 Аудиторія.
Перше, 
що варто згадати — Facebook Ads дуже не любить вузькі охоплення і відповідно ваша аудиторія не зможе розігнатися і навчитися, для того, щоб надалі показувати тривалий хороший результат. Якщо охоплення аудиторії 50 000 — 150 000 користувачів розширте аудиторію або ж збільште бюджет, щоб вибірка користувачів стала більше.
Друге — приступаючи до вибору інтересів для таргету, пам’ятаємо про те, що ЦА в 3 пункті та детальний таргетинг можуть відрізнятися між собою. Наприклад ми беремо аудиторію Бізнесмени 25-45, сім’янин, дружина, 2 дітей, займається авіаперевезеннями, тут в детальному таргетингу не потрібно все у купу збирати та робити детальний таргетинг рівно за такими ж інтересами, адже бізнесмен може цікавитися юридичними послугами, послугами особистого водія, бухгалтера, він напевно має якесь авто класу люкс, можливо відпочиває на гірськолижному курорти та катається на сноуборді, дружині купує подарунки в Tiffany, і скидає їй грошики на покупки на карту Visa або MasterCard, дружина і сама робить онлайн-покупки та напевно цікавиться одягом для дитини в Zara Kids. Як бачимо, можна навести багато прикладів таргетингу під один портрет ЦА — так що не плутайте ці поняття. Не потрібно зациклюватися на кількох аудиторіях і працювати тільки з ними, з часом вони вигорають, опрацьовує різні типи таргету та проводьте тестування. Не забувайте про ситуативні інтереси, як окремий вид таргетингу.  
Третє — в рекламному кабінеті є можливість збирати аудиторії з певних рекламних торкань — ремаркетинг, а далі робити з них Lookalike. Найпоширеніші приклади це аудиторії з відвідувачів сайту, з дій у вашій лід формі, звзаємодій з рекламою. На скрині нижче повний список.

№6.Тексти і креативи.

Один з найбільш ключових етапів — створення рекламних оголошень, саме створення, а не просто написання тексту до картинки. Тут важливо розуміти болі і питання потенційного клієнта свого продукту і правильно формувати рекламну пропозицію, без купи тексту і непотрібної інформації. Вказуйте ключові переваги, пропозиції та напишіть правильний заклик. І звичайно ми не забуваємо про візуал, який повинен викликати емоції, зацікавленість, бажання дочитати текст до кінця, відгукнутися на пропозицію і залишити заявку. Воістину вірусні креативи Facebook сприймає дуже добре і генерує результат, кампанії швидше проходять етап схвалення. Пи.си. Про один з таких креативів буде наступний кейс, так що слідкуйте за оновленнями нашого блогу. 

№7. Лід форма. 

Якісно налаштована лід форма — запорука гарної якості лідів. Не треба писати мільйон непотрібних питань, але обов’язково використовуйте в лід формах конкретне уточнююче запитання, щоб користувачі залишали свої контакти більш усвідомлено і не було такого, що я не Вася і заявку я ніяку не залишав. Так само не забуваємо підключити сервіс вивантаження лідів. Одним з таких інструментів є Adsever. Як це працює: 1) Лід залишає номер телефону, 2) Контакти падають відразу в ЛМС систему; 3) Йде моментальний передзвін. Ви не витрачаєте час на те, щоб вивантажувати ліди вручну, на те, щоб заходити в різні файли й потім вручну обдзвонювати. Це економить ваш час на обробку ліда, а сам лід отримує інформацію, коли він ще ‘теплий’, ось-ось залишив заявку і не забув, що заповнював якісь форми в Facebook/Instagram. 

№8. Використання зовнішніх ресурсів.

Не забуваємо про роботу з Google Tag Manager і Google Analytics. За допомогою першого ми можемо налаштувати Pixel і таймер. Також, можемо відстежувати натискання користувачем кнопок на сайті, заповнення форм, скролили і інші додаткові мікро – і макро конверсії. Ці налаштування допоможуть нам зібрати аудиторію з усього сайту на ремаркетинг. Аналітика потрібна для того, щоб відстежувати якість трафіку і кількість переходів на сайт виключно з Facebook Ads. Враховуйте тривалість сеансу, показник відмов, кількість користувачів, шлях користувача, демографічні дані, інтереси та географію. Робіть висновки та оптимізуйте. 

№9. Аналіз ефективності реклами.

Якщо є можливість прослухати дзвінки — слухайте. Це дозволить зрозуміти, що найчастіше запитують потенційні клієнти, потім це можна використовувати в рекламі. Якщо ваш call-tracking відстежує джерело дзвінка аж до аудиторії, то це допоможе зрозуміти яка з аудиторій добре відпрацьовує. Якщо такої можливості немає запитуйте фідбек про звернення. Також, аналізуйте і робіть висновки з якої аудиторії, користувачі здійснюють більше конверсій і проводять більше часу на сайті.

№10. Оптимізація.

Оптимізація та тестування — всьому голова. Тестуйте креативи, посили, заклики до дії, текстові подачі, плейсмент, аудиторії, бюджети. Методом проб та помилок виявляйте те, що краще працює на ваш обліковий запис.

 Успішних рекламних кампаній!

Автор статті

Ігор Морозов

Ігор Морозов

Facebook PPC Team Lead

Сподобалася стаття? Поділись

Посилання скопійовано