До списку всіх статей

Важливість контенту для просування сайту + кейс

#Seo
13.07.2023
100
Важливість контенту для просування сайту + кейс

Кожен користувач інтернету стикається щодня з контентом: це різні новини, відеоматеріали на відеохостингах, статті у блогах, пости у каналах та багато іншого, що ми можемо знайти на просторах всесвітньої павутини.

Навіть зараз ця стаття є контентом нашого блог 🙂

Що таке унікальний контент і навіщо його використовують.

Унікальний контент – це матеріал, який раніше не був зустрінутий користувачем на жодному іншому сайті. Унікальність насамперед важлива для пошукових систем таких як Google. Пошукачі завжди перевіряють текст на збіги ваших текстів з матеріалами інших порталів. Відповідно якщо у вас не унікальний текст, відео, картинка або інший матеріал і Ви просто скопіювали його з іншого джерела не вказавши автора даного тексту – це погано. Google останнім часом надає великого значення унікальному та якісному контенту.

Відповідно, якщо ваш сайт містить не унікальний контент, є величезний ризик потрапити під фільтри пошуковихсистем і отримати песимізацію всього сайту у видачі Google.

Тому якщо мова йде про текстовий контент, важливо перевіряти його в таких сервісах, як, наприклад, copywritely.com.

При перевірці, Вам буде представлений список URL на ресурси, де зустрічаються збіги. Внаслідок цього можна визначити подальші дії з цим текстом, відправивши його копірайтерам на рерайт або переписати його.

Розміщення унікального контенту та його вплив на позиції сайту.

Мною насамперед було розроблено грамотні ТЗ для копірайтера на рерайт вже існуючих текстів на сайті https://budcapital.ua/.

Так як сайт у нас є великим і популярним забудовником, тексти потрібно було доопрацювати через не унікальність їх на сайті, а також після перегляду семантичного ядра. Виникла ця проблема імовірніше через те, що портали новин і великі сайти-агрегатори запозичили найголовніші УТП житлових комплексів.

Після написання матеріалу від копірайтера почали його розміщення та переіндексацію сторінок у Google Search Console для швидкої індексації нашого контенту, і згодом отримали величезне зростання органічного трафіку на сайті, а також зростання позицій ключових слів у пошуковій видачі Google.

Дані щодо органічного трафіку з Google Analytics

Дані із сервісу AllPositions за ключовими запитами

Таким чином ми бачимо, як важливий унікальний контент для сайту і яких результатів можна досягти за допомогою якісних текстів, і це все сталося до формування посилальної маси сайту. Зростання органічного трафіку, зростання позицій ключових запитів, а також зростання видимості у пошуковій видачі ми отримали за такі короткі терміни.

Автор статті

В'ячеслав Кротевич

В'ячеслав Кротевич

SEO specialist

Сподобалася стаття? Поділись

Посилання скопійовано